Herhangi Bir Websitesi Üzerinde Değişiklik Yapma Yöntemi

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
8
Sizlere yeni keşfedilmiş bir yöntem hakkında bilgi vermeyeceğim ancak bu sabah Instagram paylaşımım üzerine gelebilecek sorulara cevap olsun, benim için de konu çıkmış olsun diye bu yazıyı yazayım dedim. Bahsekonu Instagram paylaşımım şudur:



Evet bu paylaşımımdan da anlıyorsunuz ki Ocak 2019'un en popüler websiteleri arasına rehitu.com; Google, Youtube, Facebook, Baidu, Wikipedia, Tencent QQ, Taobao, Tmall ve Yahoo'nun arkasından 10. sırada girdi. Bu paylaşım size inandırıcı gelmedi tabii ki ancak yazımda bahsedeceğim bu küçük ve kolay hile ile herkes yalan yanlış bilgiler yayabilir. O yüzden özellikle sosyal medyada her gördüğünüze, her okuduğunuza inanmayın! Her gördüğünüzü ve okuduğunuzu da hemen paylaşmayın!

Evet ben şimdi size bu olayı nasıl yaptığımı anlatayım. Bu yöntemle siz de herhangi bir websitesi üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. 
  • Değiştirdiğim yazının orijinali Twitter üzerinde buydu:
  • Google Chrome'da sayfanın boş bir yerindeyken sağ tıklıyoruz ve en alttaki "İncele"yi seçiyoruz. Şöyle bir sayfa açılacak:

  • Sayfanın neresinde değişiklik yapmak istiyorsanız farenizle orayı seçiyorsunuz. Siz seçim yaptığınızda sağdaki kod olan kısımda ilgili yer maviye dönüyor. 
  • Kodun başındaki sağa dönük ok işaretine tıklıyoruz ve yazı içeriğinin alta açılmasını sağlıyoruz.
  • Bundan sonra da değiştirmek istediğiniz yazıya iki defa tıklayıp imleci yazma durumuna getiriyorsunuz. Ben Amazon'u silip Rehitu.com'a çevirmiştim mesela. 
  • Yaptığınız değişiklikten sonra İnceleme ekranının sağ üstünde bulunan (x) işaretinden o bölümü kapatıyoruz. 
  • Sayfayı yenilemediğiniz sürece yaptığınız değişiklik orada kalır. Bundan sonra benim gibi ekran görüntüsü alıp arkadaşlarınıza şakalar yapabilirsiniz.
Bu işlemin kötü amaçlı yapıldığını düşündünüz mü hiç? Nasıl bir dezenformasyona sebep olunuyor küçücük bir işlemle, siz de gördünüz. Lütfen sizler kötü amaçlı kullanmayınız! 

Bu yöntemi bilmeyen yoktur belki ama yine de paylaşayım dedim. İlk defa duyanlar paylaşsın lütfen.

Yorum Gönder

8Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Lisede arkadaşım e-okulu böyle değiştirip kalıcı olarak kaydettiğini sanmıştı. Birde gelip benim bütün notlarım 100 oldu diye hava atmıştı. Tabii okuldaki bilgisayardan girince acı gerçek ile karşılaşmıştı o aklıma geldi abi bu yazından sonra :)

    YanıtlaSil
  2. İlk defa duydum Recep Bey.
    Ama bunun için bir önlem de mutlaka vardır.

    YanıtlaSil
  3. Çok iyiydi ben hemen teyit alıyorum ama en güzeli de her kullanıcının yapması gereken bir kaç kaynaktan teyit almak olmalıdır. Güzel bir bilgilendirme idi teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzeli o. Teyit almak ve mutmain oluncaya kadar o bilgiyi kimseyle paylaşmamak lâzım.

      Sil
  4. Arkadaşımın KYK sonucunu bu yöntemle değiştirip "kazandınız" yapmıştım. Arkadaş ne sevinmişti. Hatta bize tatlı ısmarlamak istedi. Tam evden çıkıyordu ki şaka olduğunu söyledik. Tabi bu sefer tatlıyı ben ısmarlamak zorunda kalmıştım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha uzatsaymışsınız tatsız şeyler de olabilirmiş. :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!