Dünyanın En Büyük Lale Bahçesi Keukenhof

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
Biraz önce haftalikgunluk.wordpress.com 'da okuduğuma göre dünyanın en büyük lale bahçesi Hollanda'da imiş. Hollanda, laleyi Osmanlı'dan almış ve sahiplenmiş. Bizde de özellikle TOPBAŞ zamanında lale festivalleri düzenlenerek İstanbul'da yaygınlaşmıştı laleler ancak son durum nedir bilemiyorum.





Hollanda'daki en büyük lale bahçesinin adı Keukenhof. 32 hektarlık alana yayılmış olan bu lale bahçesinin tamamını dolaşmaya kalksanız 15 km yol kat ediyorsunuz. Yılda sadece 2 ay boyunca açık olan Keukenhof Parkı'nı bu sene sadece 21 Mart - 19 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edebiliyordunuz. Tabi bu tarihler birkaç gün ileri - geri oynayabilir. 2019 için yukarıdaki gibiymiş. Detaylı bilgi almak için haftalikgunluk.wordpress.com 'a da bir uğrayın.

Bizim ülkemizde de bu tarz girişimler oluyor ancak devamı getirilemiyor. Mesela Bursa'da yaşayan biri olarak Botanik Park'ı örnek vereyim. Zamanında güzel peyzaj çalışmaları yapılmış ama sonrasında "saldım çayıra Mevlam kayıra" mantığı hakim olmuş. Keukenhof'u düşündüğünüzde yurt dışından turist getiren bir mekan haline dönüşmüş durumdayken Bursa Botanik Park'ın piknik mekanı olması içler acısı.

Sizler hiç ziyaret ettiniz mi Keukenhof'u? Bu konuda neler söylemek istersiniz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!