İlk Kadın Çevre ve Turizm Bakanı Işılay SAYGIN

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
Işılay Hanım'ın bu özelliğini maalesef üzücü bir haberle öğrendim bugün. Kendisi maalesef hayatını kaybetmiş. Allah ve Rasülü kendisi nasıl biliyorsa biz de öyle bilirdik. Hak ettiği muameleyi görecektir.


Başlıkta sanki tek bir bakanlık gibi anlaşılabilir ancak öyle değil. Işılay Hanım, Tansu ÇİLLER'li 52. hükümette ilk kadın Çevre Bakanı; Mesut YILMAZ'lı 53. hükümette ise ilk kadın Turizm Bakanı olmuş.

İzmirlilerin iyi tanıdığı bir isim olduğu muhakkak çünkü 1973 - 80 arası Buca Belediye Başkanlığı yapmış. 1983 - 87 - 91 - 95 ve 99 yıllarında da seçimleri kazanarak 5 dönem İzmir Milletvekili olmuş.

Bakanlık süreleri ise nedense çok kısa. 52. hükümetteki Çevre Bakanlığı 10 gün civarında sürmüş. Sonrasında seçim olmuş ve 53. hükümet kurulmuş; hemen akabinde de 110 gün civarında Turizm Bakanı olarak görev yapmış. O dönemin şartlarına göre yorumlamak lâzım bu konuyu tabii ki.

RehiTu Bloglar Topluluğu'nun yeni üyesi İlkler ve Enler'de buna benzer bilgileri bulacaksınız. Bizi takip etmekten bıkmayın. :)



Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!