İşsiz Doktoralılar!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
Şimdi sizlerle paylaşacağım haberi LinkedIn'de paylaştım. İlk olarak oradaki iletiyi buraya yerleştireyim ve sonrasında bakalım detaylarına:




Haberde de geçtiği üzere Haziran 2019'da İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin 899'u doktora yapmış kişilermiş. Yüksek lisans yapıp da İŞKUR'a işsizlik başvurusu yapanların sayısı ise 20592. 4 yıllık bir üniversiteden mezun olup da İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin sayısı ise 664507.

Ben yukarıdaki sayıları yazarken zorlandım. Söylemesi dile kolay belki ama ciddi anlamda can sıkıcı bir işsizlik oranımız var. Artık üniversite bitirmek demek iş sahibi olunacağı anlamına gelmiyor. Bu yüzden gençleri daha akıllıca yönlendirmek gerekiyor. Meslek liseleri revaçta olacak bence yakın dönemde. Koluna altın bilezik takan yükselecek çünkü.

LinkedIn'de sürekli görüyorum. Aylardır hatta yıllardır iş arayan çaresiz kişiler var. İş arayanların bu çaresizliğinden yararlanmak isteyen aç gözlü işverenler ve insan kaynakları yetkilileri var. Gerçekten çok zor bir süreç işi olmayanlar için. Bazen kendimi onların yerine koyuyorum ve ne yapacağımı kestiremiyorum. Allah iş arayan kardeşlerimizin yardımcısı olsun ve onları insaflı kişilerle karşılaştırsın. LinkedIn üzerinde veya başka platformlarda herhangi bir yardımım olacaksa da bana ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!