Avrupa'da Yapay Kalp Nakli Yapan İlk Kadın Cerrah: Dilek GÜRSOY

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
2
Dilek GÜRSOY ismini bu ay haber bültenlerinde, sosyal medyada duymuşsunuzdur mutlaka. Kendisi Avrupa'da yapay kalp nakli yapan ilk kadın cerrah olma özelliğini elinde bulunduruyor. Almanya'ya çalışmaya giden Ordulu bir ailenin kızı olan Cerrah GÜRSOY, Almanya'da doğduğu için çifte vatandaşlığı elinde bulunduruyor ancak adı sanı soyu sopu Türk nasıl olsa! 



Almanya'da yılın doktoru seçilen Dilek GÜRSOY, Almanya'daki Türklerin ve tabii ki bizlerin de gururu oldu. Bize "As Bayrakları As!" dedirten Dilek Hocamıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. German Medical Award tarafından yılın doktoru seçilmesi hem Almanya'da hem de Türkiye'de çok ses getirdi. Yılın Doktoru Ödülü'nü 18 Kasım'da Dusseldorf'ta alacak olan Dilek GÜRSOY'u tekrar bu sayfalara taşımak isteriz açıkçası.

Dilek Hoca yapay kalp nakli yapmanın yanı sıra bu yapay kalpleri üretmek de istiyor. Bu amaç doğrultusunda Reiner Körfer ile çalışmalara da başlamış durumda. 

Aslında yılın doktoru seçilmesi GÜRSOY'un ilk başarısı değil. Kendisi daha önce toplumda başarılı kadınlara verilen Victress Ödülü'nün sahibi olmuş ve Almanya Başbakanı Merkel'le de görüşmüştü. Bu görüşmede Merkel kendisine övgüler yağdırdı. GÜRSOY şu anda Siegburg Helios Kliniği'nde Yapay Kalp Nakli Bölümü Başkanı olarak çalışmalarına devam ediyor. 

GÜRSOY'a başarılarının devamını diliyoruz. Umarız bizi gururlandırmaya devam eder. 

Yorum Gönder

2Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. gerçekten de gurur duydum. Darısı bizim evlatlarımıza olsun

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!