UEFA Süper Kupa Maçını Yöneten İlk Kadın Hakem: Stephanie Frappart

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
"Kadım hakem" tanımı aslında çokça duyduğumuz bir tamlama değil. Genelde hakemler özellikle futbol hakemleri erkek olur. Futbol hakemi dendiğinde ilk akla gelen cinsiyet erkek olur. Futbol doğası gereği bir erkek sporu kabul edilir ancak günümüzde kadın futbol takımları, ligleri ve uluslararası turnuvaları bile var. Medyada çok fazla görünmüyor ama.



UEFA'nın kadın futbolcu ve kadın hakemlere daha fazla önem vermeye başladığı, pozitif ayrımcılıklar yapmaya başladığı konuşuluyordu zaten. Son yaptıkları hamle tüm dünyada çok ses getirdi. Çünkü futbolun en büyük karşılaşmalarından biri olarak kabul edilen maça, bir süper kupa maçına kadın hakem atadı. İşte bu kadın hakemin adı Stephanie Frappart. Stephanie bir Fransız ve Fransa Futbol Federasyonu'na bağlı bir hakem. 

Bu yazıyı kaleme almakta geç kaldım ancak bu tarihte "ilk" olan gelişme er geç burada yer almalıydı. Bundan tam bir ay önce yani 14 Ağustos'ta Chelsea ile Liverpool arasında oynanan UEFA Süper Kupa maçını yöneten Stephanie; tüm futbol otoritelerinden tam not aldı. Tüm dünyanın gözü o akşam Beşiktaş Arena'daydı. Stephanie'nin yardımcıları da kadındı. Onların adını da zikretmeliyiz pek tabii. Birisi yine bir Fransız olan Manuela Nicolosi; diğeri de İrlandalı Michelle O'neill.

Maçtan Liverpool penaltı atışları sonrası 5-4 galip ayrıldı. 

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!