Köfteci Faruk Dönerci Faruk mu Oluyor?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
Millet Mahallesi'nde bir adres tarif ederken muhakkak bahsedilen bir mekan Köfteci Faruk. Tam Derya Cd. ile Cengizhan Cd.'nin kesiştiği noktada köşede olduğu için herkes biliyor çünkü. Açıkçası 4,5 yıldır Bursa'dayım ve hemen alt tarafındaki sitede oturmama rağmen gidip denemedim köftesini. Birkaç defa eşim denemiş ancak beğenmemiş. Birkaç aile dostumuzdan da köftelerin ekşi gibi olduğuna dair duyumlar aldık. Beğenenler var muhakkak ki özellikle akşamları masaları dolu oluyor.


Asıl konuya geçmeden önce merak ettiğim bir başka konu var ki bilenler lütfen cevaplasın. Köfteci Faruk'un ürünleri İslâmî kurallara uygun mu acaba? Domuzun da kasaplık hayvan statüsüne alınmasıyla iyice korkmaya başladık bu konularda açıkçası. Dana bile kesilirken Allah için kesilmediyse %100 dana eti bile olsa helal olmuyor bildiğiniz üzere. Köfteci Faruk'un bu konudaki hassasiyetini merak ediyorum.

Köfteci Faruk sanırım 15 gün önce falan bir yatırım yapıp döner işine de girdi. Eşim ve oğlum okuldan gelip giderken görüyorlardı ve kokusu ile görünüşü güzeldi diyorlardı. Bir keresinde komşumuz çocuklarına alınca eşim de almış ve beğenmişler. Lezzetliydi diyorlar. Köftesini beğenmediler ama dönerini beğendiler bizimkiler. Köftede içine katılan malzemeyi iyi ayarlayamadığın zaman sıkıntı büyük. Aynı şey Köfteci Yusuf için de geçerli. Köfteci Yusuf için de daha önce "Köfte out, Döner in" yorumunu yaptığımı hatırlıyorum. Damak tadıyla alakalı sanırım.


Köfteci Faruk dağıttığı broşürde ürünlerin fiyatlarını da paylaşmış. Keşke gramajlarından da bahsetseydi. Şöyle ki:

1 kg Köfte: 70,00₺
1 Porsiyon Kasap Köfte: 17,00₺ 
1 Porsiyon Yaprak Döner: 15,00₺
Dürüm Döner: 9,00₺

Bakalım zamanla Köfteci Faruk, Dönerci Faruk'a doğru evrilecek mi? Sizin yorumlarınızı da merak ediyorum açıkçası.

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!