BUSKİ Faturaları Artık Cepte!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden olan BUSKİ sizin de bildiğiniz üzere şehrimize su arzı sağlayan bir kurum. BUSKİ bence geç kalınmış bir adım attı ve faturaları artık cep telefonuna göndermeye başladı. Hem cep telefonuna gönderip hem de kağıt fatura basacaksa yine doğru bir adım değil. Artık ülkemizde kağıt kullanımı hızlı bir şekilde azaltılması gerekiyor çünkü kağıt imal eden fabrikamız yok. Etrafınızda gördüğünüz her türlü kağıdı ithal ediyoruz maalesef. :(


BUSKİ bu adımı atarak fiyatlarda indirime gider mi orası henüz bilinmiyor ancak çevre ve ekonomi dostu böyle bir adım atılması da güzel olmuş. Yukarıdaki görselde açıklanıyor ancak ben [Google'dan ziyaretçi çekmek için :)] yine de yazayım nasıl yapılacağını. Kayıt için Fatura Cepte söz öbeğinin ilk harfleri olan FC yazıp bir boşluk bırakarak abone numaranızı ve yine boşluk bırakarak TC kimlik numaranızı yazıp 0530 919 0 185 adresine mesaj atabilirsiniz. Ayrıca BUSKİ'nin websitesine girince de bu işlemi mesaj göndermeden yapabiliyorsunuz. Kısa mesaj ücreti kesilmemiş oluyor.

Limak Uludağ'dan da elektrik faturaları için benzer bir hamle gelmişti. Darısı Bursagaz'ın başına. Ben faturalarımın kağıt olarak basılmasına karşıyım. Mail veya mesaj ile gönderilmesini tercih ederim. Tüm kurumlar buna geçer umarım. 

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!