Kur'ân Kursu Yıkımları Hk.

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
Burası bir istatistik blogu ve istatistikî bilgiler yer alıyor. Sizlere güncel bir olayın hatırlattığı istatistiksel bilgiyi vereceğim. 31 Ekim 2019'da İstanbul Kağıthane Belediyesi sabahın 4:00'ünde Sâdâbât Talebe Yurdu'nu yıkmak için saldırdı. Yıkımı sadece hukuk yoluyla durdurabilirdik ancak o saatlerde mahkemeler kapalıydı ve sırf bu yüzden sabahı beklemediler. Yıkımın detaylarını burada anlatacak değilim. Ana blogumdaki şu yazıyı okuyabilirsiniz.

İslâm Tarihi boyunca yapılan Kur'ân Kursu yıkımları araştırıldığında içinde Kur'ân talebesi varken 2 defa yıkım gerçekleşmiş. Bir tanesi 3 Nisan 2007'deki Kasımpaşa'daki Piyalepaşa Yurdumuzun yıkımı, diğeri de 31 Ekim 2019'daki Kağıthane'deki Sâdâbat Yurdumuzun yıkımı. Alın size istatistiksel bir bilgi.


Dikkat ederseniz iki yıkım da "derdimiz İslâm" diyenlerin iktidarda olduğu bir dönemde gerçekleşiyor. Hem de Müslüman bir memlekette. Derdi İslâm olanın dertleri İslâm olanlarla ne derdi olabilir de hukuksuzca ve sahte belgelerle yurt yıkabilir? Hangi sebep gecenin 4:00'ünde sanki fuhuş veya terör baskını yapar gibi kapısında Türk bayrağı asılı olan bir eğitim kurumuna operasyon düzenletir?

Kasımpaşa'yı unutmadık; Sâdâbat'ı da unutmayacağız. Cenâb-ı Hakk'a havâle ediyoruz. Bir Sâdâbât yıkılır dünyanın dört bir tarafında binlercesi açılır. 

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!