Millet Mahallesi'nde Neler Oluyor?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
Uzun zamandır yazı giremiyorum bu bloguma. Millet Mahallesi'nde aslında ciddi değişiklikler yok. Keşke fırsatım olsa da her gördüğüm gelişmeyi anında girebilsem buraya. Bir de Millet Mahallesi çok geniş ancak ben evimin olduğu Derya Cd. özelinde ilerliyorum sanırım sürekli. Sizlerin de farklı önerileri varsa o alanda da yazılar yazmak isterim açıkçası.

Şu yazıya başlarken neler yazabileceğimi bilmiyordum ki hâlâ bilmiyorum. Doğaçlama ilerleyeceğiz artık. Sırf uzun zamandır yazmıyorum diye yazma kararı aldım. Çok da boşlamamak gerekiyor açıkçası.

***

Dönerci Serkan Usta açılacak, açılıyor derken 2 hafta önce falan olması lazım açıldı. Tesadüfen elimize ulaşan broşürde fiyatlarını görünce önceki yazımda da bahsettiğim üzere bu bölgeye göre fiyatlarının yüksek olduğunu dile getirdim. 100 gr bir et yemeye gideceksiniz ve minimum 30,00₺ para bırakacaksınız ki yanında ilave olarak hiçbir şey yemeden - içmeden. Millet Mahallesi dışarıdan cazip görünüyor ancak aslında alım gücü çok yüksek bir mahalle değil. Serkan Usta da kimsenin gelmediğini görünce açılıştan 2 hafta sonra "Açılışa Özel Tüm Ürünlerde %20 İndirim" tabelası astı. Bizim de deneme şansımız oldu birkaç gün evvel. Mekana gidip yemedik ancak Yemek Sepeti'nden sipariş verdik. Joker indirimi tanımlanmıştı. 45,00₺ tutan hesaba 30.00₺ ödedik ancak tam Dönerci Serkan'ın karşısında olmamıza rağmen dürüm soğuk geldi. Yani dükkandan bana gelmesi 1 dk sürmez ama nedense soğuk geldi dürüm ve tombik ekmek. Eti kıyma döner değil ancak fiyatını da hak etmiyor. Az ötesindeki Köfteci Faruk'un dönerinden bir farkını göremedim açıkçası. Tahminlerimde inşallah yanılırım ancak bu fiyat politikası ile burada deva edebilmesi çok mümkün görünmüyor bence.

***

Dönerci Serkan Usta'nın yanına açılan Paçacı Hüsnü, isminin verdiği güvenle müdâvimleri tarafından ilk açıldığı günden bu yana dolup taşıyor. Özellikle sabahları işe giderken özellikle çorba içmeye gelenlerin varlığına şahit oluyorum. Benim henüz deneme şansım olmadı. Fiyatları yüksek diyorlar ancak çorbanın içinde rahat 100 gr'dan fazla et var o yüzden verdiğiniz paraya değiyormuş. Aramızdaki Paçacı Hüsnü müdâvimlerinden yorumlar bekliyoruz.

***

Aynı sıra üzerinde Hot Döner de açıldı. Açılışta iyi bir kampanya yaptı ve iyi müşteri çekti diye düşünüyorum. Dışarıda et ürünleri özellikle tavuk ürünleri yememeye gayret ediyorum. O yüzden Hot Döner'e yolum düşmez benim kolay kolay ancak bu mahallede daimî olacaklarını düşünüyorum. Uygun fiyata tavuk döner özellikle öğrencilerin işine geliyor ama Canan KARATAY yemeyin diyor; haberiniz olsun. :)

***

Bu sıralar yukarıda bahsettiğim mağazaların tam karşısına seyyar terlikçi kuruluyor. Abinin sivil polis olmasından şüpheleniyorum. :) Güzel modelleri de var. Ev ayakkabısı ve terlik almayı düşünen varsa 10,00₺ gibi fiyat etiketi var ki çok uygun. Tavsiye ederim.

***

Pazarın yanında yükselen Andapark evleri ne kadar da hızlı bitti öyle değil mi? Pazarın da artık bir an önce taşınması gerekir oradan. O evlerde oturanlar Cumartesi günleri nasıl girip çıkacak evlerine? Şahsen ben orada oturmak istemezdim. Sıkıntılı bir durum bence.

Andapark Millet

***

Benim aklıma gelen Millet Mahallesi'ndeki gelişmeler bunlardı. Sizin eklemek istedikleriniz var mı? Millet Mahallesi'nde şuradan da bahset dediğiniz bir işletme, mekan, konu, durum, olay vs. varsa o konular hakkında da yorumlarda bahsedebilirsiniz.

Görüşürüz Millet!

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!