Eskişehir Günlükleri - 1

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
14
Başlığa "1" yazdım ama genelde bu tarz yazı dizisi yazmaya karar verdiğimde devamını getirmede hep sınıfta kalıyorum. Devamı gelmezse de biri beni uyarsın. :)

Beni tanıyanlar, takip edenler bilir. Geçen ay bireysel olarak taşınmıştım, bu ayın başında da ailecek Bursa'dan Eskişehir'e taşındık. Memleketimiz Afyon'a yaklaştık. Benim için sıkıntı yok ancak eşim ve çocuklar yeni şehre henüz tam olarak alışamadılar. Onlara da hak veriyorum ama elimizden gelen bir şey yok maalesef. Umarım zamanla Bursa'daki gibi komşuluklara sahip oluruz burada da. 

Bursa'ya kıyasla daha kenar bir mahalleden tuttuk evimizi. Eskişehir'in yeni mahallelerinden Yaşamkent'te TOKİ'lerde oturuyoruz. Bursa'ya kıyasla özellikle akşamları çok soğuk oluyor. Sırtınıza hırka almadan dolaşmanız mümkün değil. Tamam biz de Afyonluyuz ama bu mevsimde bu şekilde bir soğuğa, rüzgara alışık değiliz. 

Eskişehir'de ilk keşfettiğimiz mekanlardan bir tanesi Balbadem Dondurma. Buraya tesadüf eseri gittik ancak kapıdaki sırayı görünce doğru tercihte bulunduğumuzu anladık. Yarım saate yakın sıra bekledikten dondurmalarımıza kavuştuk. İş yerinden arkadaşlarıma söyledim bir sonraki gün ama bilmiyorlar burayı. Herkese tavsiye ederim. Bir top dondurma 5,00₺, kilosu 100,00₺. Eskişehir'de herkesin bildiği dondurmacı ise Madımak imiş. Oraya daha gitmedik henüz.



Eskişehir'de tesadüf eseri keşfettiğimiz diğer bir mekan ise Kirpi Çocuk. Hep beraber evden çıktığımızda amacımız güzel bir park bulmaktı ama kızım Miray Sare o yarım yamalak konuşması ile "Baba sağa dön" deyip durdukça buraya ulaştık. 2500 m² alanın tamamını çocukların eğlenmesi için yumuşak oyun alanına ve kum havuzuna ayırmışlar. Anne - babalar için de güzel bir kafe bölümü yapılmış. Bahçesi de var. Bizim gittiğimiz gün anne - baba - çocuk günü de varmış. Yani çocuklarla birlikte anne ve babaları da girebiliyor içeriye. Tek çocuk sınırsız saat 85,00₺, iki kardeş olursa 160,00₺. Biz 3 saat falan durduk ve çok eğlendik. Ben de kaydıraktan vs. kayarak çocuklar gibi şen oldum. Burayı da tavsiye ederim ebeveynlere.

Bir de Hayrettin Karaca Parkı'nı görüyorduk sürekli önünden geçerken. Bugün içine girdik. Yeşillikler içine güzel bir park kondurmuşlar. Ortasından akan deresi de var. İçeride restoran da var. Çocuk oyun parkına belediye biraz daha bakım yapmalı sanki.

Oğlumuz Kayra Eymen'i Anemon Otel bünyesindeki Aia'da yüzme kursuna yazdırdık. Her hafta sonu oraya götürüyoruz. 

Bunların haricinde ben her gün işe gidip geliyorum. Uzun zamandır belli bir merkeze konuşlu bir şekilde çalışmıyordum, henüz iyi mi oldu, kötü mü oldu bilemiyorum ama memnunum işimden. Umarım her şey daha iyi olur zamanla. 

Uzun zamandır bloga yazı giremiyordum. Şirkette hep bilgisayar başındayım ama işlerden bloga vs. vakit bulamıyorum açıkçası. Eve de internet bağlanma süreci çok uzun sürdü. Daha dün bağlandı açıkçası. Millenicom kullanacağım bakalım umarım memnun kalırım. Var mı Millenicom kullanıcısı olan birileri?

Bendeki havadisler bunlar, sizde durumlar nasıl? Bloglar âleminde yine kopmalar var sanırım. Beni merak edip arayan soran da olmadı hiç. :)

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz bundan sonraki yeni yazılarımı kaçırmamak için buraya tıklayarak abone olabilirsiniz.
Tags:

Yorum Gönder

14Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Güzel bir yazı olmuş. Çocuklar için güzel yerler keşfetmeniz de çok güzel olmuş bence çocuklar tamamsa gerisi hallolur. 🙈 Buralarda yok böyle mekanlar açıkçası ya varsa da aşırı pahalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek düşüncemiz çocuklar zaten. Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz.

      Sil
  2. 4 senemi geçirdiğim çok güzel bir şehir. Hiç ayrılmak istememiştim. :) Yaşarken insan turist gibi davranamıyor; ama OMM müzesi kesinlikle görülmeye değer. Dondurmanın 2019'dan beri fiyatının değişmemiş olması bence bu şartlarda büyük başarı :) Kanatlı Fırın tatlıları çok güzel oluyor öneririm. Odunpazarı'nda da Kahve Molası isimli bir yer var. Bir teyze Osmanlı döneminden kalma evinin bahçesinde Türk Kahvesi servisi yapıyor. Yazın o bahçede oturup teyzeyle sohbet etmek harika gerçekten. Umarım memnun kalırsınız şehirden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu önerdiğiniz yerleri en yakın zamanda keşfetmek için notlarımı aldım. Teşekkürler...

      Sil
  3. Güzel bir yazı serisine başlamışsın üstadım, umarım devamı gelir.

    YanıtlaSil
  4. Hamamyolu'nda ki Tadım Dondurmayı da tavsiye ederim:) Ve meşhur Eskişehir soğukları.. Hiç alışılmıyor inanın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orayı duymadım ama uğrarız yaz bitmeden umarım. Teşekkürler...

      Sil
  5. Eskişehir çok güzel bir yer, ya da ben çok sevdiğim için bana öyle geliyor:) Her şey iyi güzel ama çok soğuk olur kışın. Umarım çocuklarınız, eşiniz ve sizin için her şey çok güzel olur. Sevgili Blog Dedektifi sizin için bir yazı hazırlamıştı bloğunda:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskişehir'i ben de seviyorum. Soğuğuna da bir Afyonlu olarak alışığız ama alışma süreci umarım hızlıca geçer gider çocuklar için.

      Bu aralar blogu boşladım. Uğrarım muhakkak Blog Dedektifi'ne...

      Sil
  6. Bizim buralarda bir top dondurma 10 lira abi :) İyimiş orası. Eskişehir'i öve öve bitiremezler. İlk izlenimin nasıldı abi senin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir top 10,00₺ olan yer de var tabii ki. Bu biraz da dükkanın kira vs. masrafları ile alakalı. Geçen haftasonu 10,00₺'lik yerden yedik, 5,00₺ olan yerden tat olarak bir farkı yoktu ama merkezî konumda olmasından dolayı fiyatı yüksekti.

      Sil
  7. Eskişehir gitmek istediğim şehirlerden biri. Taşınmanız hayırlı olsun. Güle güle oturun.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!