Bayram Tatili Dolayısıyla Yollarda Olanlara Mânevî Tedbirler

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
8

Bayram tatilleri en fazla trafik hareketliliği olan dönemlerdendir sizin de bildiğiniz üzere. Acemisi de iyi şoförü de yollara düşer sıla-i rahîm yapmak için. O yüzden bu dönemlerde daha da dikkatli olmak gerekir. Arabanıza, şoförlük bilginize güvenmemeniz gerekir. Hata karşıda olabilir ancak onun hatası sebebiyle kaza yaptığınızda yaralanabilir veya hayatınızı kaybedebilirsiniz. Maddî hasarlardan bahsetmiyorum bile.

O yüzden yola çıkmadan önce her türlü maddî ve manevî tedbirleri almak gerekir. Maddî tedbirlerden bahseden uzmanlar çok. Ben de sizlere mânevî tedbirlerden bahsetmek istiyorum.

"Sokağa çıkarken 7 Âyetü'l-Kürsî okuyup, her defasında 6 cihete/yöne üflemeli. Yedincide, 

"Velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüve'l-aliyyü'l-azıym

diye 3 defa okuyup "Huu" ile içine "Huu”lamak lâzım. Bu talîmât ile vesâite/araçlara binenleri, Cenâb-ı Hakk her türlü felâketten korur." buyurmuş Süleyman Hilmi TUNAHAN Efendi Hazretleri.




Üstteki 7 Âyetü'l-Kürsî taktiğini (yeni neslin anlayacağı dille yazayım dedim.) ben de çoğu zaman uyguluyorum. Adı üzerinde "âyetlerin efendisi" olan Bakara Sûresi'nin 255. âyetini sâir zamanlarda da bol bol okumak lâzım. 

Resülüllah (s.a.v.) Efendimiz’in 27 sır kâtibi vardı. Âyetü'l-Kürsi, Hicret'ten sonra bir gece yarısı nâzil olduğunda onu, Resûlüllah'ın sır kâtiplerinden Zeyd bin Sabit (r.a.) yazmıştır. Âyetü'l-Kürsi'ye tâzim ve tebcil için, bir rivâyete göre 40 bin, diğer bir rivâyete göre 80 bin melek nâzil olmuştur. Âyetü'l-Kürsî'ye çok muazzam ve muhterem bir melek hâdimdir/hizmetçidir. 

Bu 7 Âyetü'l-Kürsî taktiğinin yanısıra sizlere yine Kur'ân-ı Kerîm'den başka bir ayetle nasıl tedbir alabileceğinizi de yazmak isterim. Bugün bütün vâsıtalar, araçlar tehlike halindedir. Ancak ta'lîmât-ı İlâhiye ile bu tehlikelerin önüne geçilebilir. Hava, deniz ve kara vâsıtalarına binerken 

"Bismillâhi mecrâhe ve mürseehee inne Rabbii le Gafûru'r Rahıym" (Sure-i Hûd, 41) 

diye okuyan kimse, her türlü tehlikeden muhâfaza olunur. 



Hayırlı yolculuklar. Rabbim belâ kazâ vermesin inşallah.  Tekrâren bayramınızı tebrik ederim. Kurban kestiyseniz Hz. Allah kurbanlarınızı kabûl eylesin. Sonrasında yapmanız gerekenleri okumak isterseniz şuraya tıklayınız.

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz İngilizce olarak kaleme aldığım HodjaEffendi bloguna ve Forum'a da beklerim.

Yorum Gönder

8Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Tekrar kurban bayramınız kutlu olsun..Manevi tedbirlere her zaman ihtiyaç var, Allah(cc) razı olsun..🙂

    YanıtlaSil
  2. Çocukluğumuzdan beri bize âyetül kursî ezberlememiz öğretilir ve yatmadan önce bütün gece Allah'tan sabaha kadar koruma dilemek için okurduk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayet'ül Kürsî'nin esrarı çok büyük. Bol bol okumak lâzım.

      Yorumun için teşekkürler Naia...

      Sil
  3. Diğer tedbirler gibi önemli.Teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!