Lafı Neremizden Dinliyoruz Acaba?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
17

Sosyal medyada önünüze düşmüştür mutlaka. Adının Seyfullah AKYİĞİT olduğunu öğrendiğim bir cami imamı, vaaz verirken kullandığı ifadelerden dolayı hakkında inceleme başlatılmış. Önce haberi vereyim ben size:




Şimdi bir de üstteki sözleri sarf ettiği söylenen sohbetine dâir videoyu izleyelim:



Şimdi lütfen elinize vicdanınıza koyun ve bu hocanın ne dediğini tekrar tekrar dinledikten sonra cevap verin. Bu adam, ölenlerden bir tanesinin cenazesinin mis gibi kokmasını Suriyeli olmasına mı bağlıyor yoksa Peygamber aşığı olmasına mı? 


Lisede yabancı dil okudum, ÖSS ve YDS 'de paragraflar çözmek için dirsek çürüttüm. Çok şükür bu konularda da iyiyimdir. O yüzden çözmesi bu kadar basit olan bir neden - sonuç ilişkisini büyütüp de galeyana gelmeyin. Galeyana getirmeye çalışanların da ekmeğine yağ sürmeyin. 


Suriyelilerin, Afganların, Katarlıların, Rusların, Ukraynalıların sürülerle ülkemize gelmesinden en çok ben rahatsızım. Ev alana vatandaşlık bedava kampanyalarından en çok ben rahatsızım. Bizim Türk halkımızın doğurganlık oranın düstüğü yerde Suriyelilerin 3'er 5'er çocuk doğurmasından en çok ben rahatsızım. Ancak bu kadar ucuz kelime oyunları ile bir imama saldırılmasından da yine en çok ben rahatsızım!


İmamın söylediğini cımbızla alıp "Vay efendim, Türkler pis kokuyormuş da Suriyeliler pis kokmuyormuş." diye yaygara koparmaya gerek yok. Hoca efendi orada Peygamber aşığı olan birinin öldükten sonraki hâlinden bahsetti. Bu tarz bir olayın gerçek olup olamayacağının kararını verebilmek de sizin mânevî tarafınızla alakalı. Öldükten sonra hayatın varlığına inanıp da dinî yanınız kuvvetli ise böyle bir şeyin olabileceğini kabul edersiniz. İnanmıyorsanız da sizin tabirinizle "spiritüel" bakış açınız nedir bilemem. 


Tasavvuf penceresinden bakıldığında bu tarz hoş kokuların burna gelmesi vs. vardır ve gerçektir. Buna inanırsınız veya inanmazsanız o ayrı bir konu ancak konuşmanın tamamını dinledikten sonra hâlâ hocaya, hatta onu bahane ederek dine saldırmaya kalkarsanız orada bir durun derim! Kimsenin dini beni ilgilendirmez ancak her şeyden önce ahlak, dürüstlük ve adalet gerekir insan ilişkilerinde. O yüzden lütfen tekrar dinleyin hocanın söylediklerini ve sosyal medyada başlatılan linç kampanyasının ne kadar da yanlış olduğunu lütfen kabul edin!


Suriye'deki şu savaş da bittiğine göre ne zaman gidiyor bu arkadaşlar ülkesine? Var mı bir bilginiz veya tahmininiz?


Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz İngilizce olarak kaleme aldığım HodjaEffendi bloguna ve Forum'a da beklerim.

Tags:

Yorum Gönder

17Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. O kadar böyle cımbızla bir kelime seçilip şok şok şok başlıklar atılıyor ki artık toptan hepsini okumaktan vazgeçtim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haber sitelerinin dikkat çekmek için yapmadıkları yok maalesef.

      Sil
  2. Abi ilk defa senin yazın sayende haberim oldu işin aslından. Kimse de işin Aslı bu demedi. Hiç bir yerde denk gelmedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü işlerine gelmiyor. İnsanlar maalesef derinine araştırma yapmayı sevmiyor. Instagram'da, Twitter'da önüne gelen o cımbızla çekilmiş bilgilerle yetiniyorlar.

      Sil
  3. Herkes herşeyi istediği gibi anlıyor maalesef. Bunu çocukların veli grubunda çok şahit oluyorum. Yeter ki biri çıksın peşine binleri geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle. Kimse kendi aklını kullanıp da işin gerekli muhasebesini yapmıyor maalesef...

      Sil
  4. 8 milyon suriyeli 4 5 milyon afgan ve diğerleri bakalım evet ne zaman gidecekler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filistin'de savaş çıktı. Oradan da birileri gelir mi acaba?

      Sil
  5. Sanırım anlama ve dinleme becerisi her insan da eşit değil. Bu yüzden bu yanlış anlamalar artıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil, değil maalesef değil. :(

      Sil
    2. Bir çözüm de yok maalesef. 🤷‍♀️

      Sil
    3. Maalesef yok. Keşke bu beceriler ek paket olarak yüklenebilse...

      Sil
  6. Çok haklı bir yazı :( Rabbim Ülkemizi korusun ne diyebilirim.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!