Tarihte Bilinen En Eski Fotoğraf

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
8

Bu aralar fotoğraftan ve fotoğrafçıdan gidiyoruz. Fotoğrafçıya ödediğim 550,00₺ çok içime oturmuş olacak ki her yerden önüme çıkıyor fotoğraflarla ilgili yazılar, görseller vs. Biri beni dinliyor ve acımı depreştirmek için yapıyor tüm bunları. Millet tatilden bahseder önüne otel fotoğrafları çıkar; ben fotoğrafçının yüksek fiyatlarından bahsettikçe önüme fotoğraflarla ilgili bilgiler çıkıyor. Bir de benim her şeyin "ilk"iyle ve "en"iyle de ilgilendiğimi biliyor kerata. Bu acıyı da bana yan bilgilerle birlikte sunuyor. Ne diyelim! Bu da geçer ya hu! :)


Tarihte bilinen en eski fotoğraf Nicephore Niepce tarafından 1826 veya 1827 yılında çekilmiştir. Muhtemelen evinin penceresinden çektiği bu fotoğrafa "Le Gras View From Window" (Pencereden Le Gras'a Bakış" adını vermiş Niepce. Tabii o zamanlar teknoloji bu kadar gelişmiş olmadığı için çektiği bu fotoğrafın fotoğraf levhasında belirmesi için tam 8 saat beklemiş. Biz çekiyoruz da telefonda bir yavaşlık olup da 8 saniyede görsel önümüze düşmese sinirleniyoruz. Adam 8 saat beklemiş. İşte o bahsettiğim tarihin en eski fotoğrafı aşağıda:




Üstteki fotoğraftan çok da bir şey anlaşılmıyor ama peki sanatçı burada sizce ne anlatmak istemiş? Sabah akşam fotoğraf çekilen şu milenyum döneminde değil de bundan 200 sene önce yaşasaydınız gündelik hayatınız nasıl olurdu acaba?

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz İngilizce olarak kaleme aldığım HodjaEffendi bloguna ve Forum'a da beklerim.

Yorum Gönder

8Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Fotoğrafa bir yorumda bulunamam ama bilmediğim bu bilgi için size teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Fotoğraf bir şeye benzemiyor be abi :) Olsun sana yine konu çıkmış bu sayede :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana konu mu yok ya? Her yerden konu çıkarırız da yazma aşkımız kalmadı eskisi gibi. :(

      Sil
  3. birşeylere bakan birileri var galiba fotide :)

    YanıtlaSil
  4. Bir evin arka bahçesine benziyor. 200 yıl önce yaşasaydım daha kaliteli bir hayatım olurdu gibi geliyor daha dolu dolu geçerdi günler sanki. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi mizi yok ama RenkliTırtıl. Geçer miydi öyle bir hayat? :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!