Kartımdan Lidio / Steam ve Disney Plus Harcaması Yapılmış!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
13

Bayram bayram canımı çok sıkan bir olay yaşadım ve bunu da sizlerle paylaşmak istiyorum. Belki aranızda benzeri olumsuz deneyimleri yaşamış birileri vardır ve bana yol gösterir. Belki de ben bu olumsuz deneyimi iyi bir şekilde atlatırım ve yazımı okuyanlara bir kılavuz olurum.


Dün gece bayram için geldiğimiz Afyonkarahisar'da kayınvalidemin rahatsızlanması sebebiyle gece yarısı Park Hayat Hastanesi aciline gitmiştik. Orada işlemler sürerken telefonuma ardı ardına hem Enpara uygulamasından hem de mesaj olarak harcama bildirimleri geliyordu. Sıkıntılı bir durum olduğunu anladım ve hemen uygulamaya girip kartımı online harcamalara kapattım. Sonrasında da hemen Enpara Müşteri Hizmetleri'ni aradım ve kartımı tamamen iptal ettirdim. Durumu onlara anlattığımda şüpheli 3 işlem için harcama itirazında bulanabileceğimi söylediler. Onların yönlendirmeleri ile bunu da yaptık ancak harcama itirazlarının sonuçlanması 45 ile 200 gün arasında sürüyormuş. Çok uzun bir süre değil mi bu?



Toplamda 3 ayrı şüpheli işlemle 4.889,82₺ para kredi kartımdan kesilmiş. İşin garip tarafı "Disney Plus London GB" harcaması 10.04.2024'te görülüyor ancak bildirimi "Lidio /Steam Amsterdam TR" harcamalarından sonra geldi. Muhtemelen bunun sebebi de saat farkı çünkü diğer iki işlem Türkiye'deki sunucular üzerinden yapılırken Disney Plus harcaması İngiltere sunucuları üzerinden yapılmış ki arada sizin de bildiğiniz üzere 2 saat zaman farkı var. 

Bu harcamalar yapılırken bana hiçbir şekilde SMS'le veya uygulama üzerinden şifre onayı gelmedi. Online alışverişlerde eşim bile benim kartımla alışveriş yapmak istediğinde şifre soruyor. Bu şüpheli işlemi yapan kötü niyetli kişiler bu şifre adımını nasıl iptal ettirebiliyorlar? Uyku tutmadı ve hastane dönüşü yoldayken tekrar aradım Enpara'yı, bunu da sordum ancak doyurucu bir cevap alamadım. 

Eve gelince de gece 03.00'e kadar bilgisayarı açıp giden paramın peşine düştüm. 5.000,00₺ az para değil sonuçta. Ki ben belki telefonuma bakmasam veya o saatte uyuyor olsam sabaha kadar kartımı boşaltacaklardı belki de. Çünkü Şikayetvar'a baktığımda benzeri çok fazla şikayet olduğunu görüyorum. Adam uyurken sabaha kadar 8 defa "Lidio /Steam Amsterdam TR" açıklaması ile para çekilmiş. Benim kart limitlerim de yüksek olduğu için herhalde sabaha tam takır kuru bakır hâlde çıkardım eğer telefon elimde olmasaydı.

Şimdi burada 4 ayrı kurumdan şikayetçi olduğuma dâir ben Şikayetvar'a şikayetlerimi yazdım. Hep aynı metni kullandım ve burada adı geçen Enpara, Lidio Ödeme Hizmetleri, Steam ve Disney+'a yardım taleplerimi ilettiğim şikayetlerimi yazdım ancak henüz şikayetlerimin hepsi yayımlanmadı. Sadece Disney Plus'ınki yayımlanmış. Aşağıda bulabilirsiniz:


Şimdi burada ismi geçen 4 markadan Enpara ve Steam ile bir ilişkim var. Steam hesabıma girdim, acaba unuttuğum bir abonelik tekrarı vs. gibi bir harcamam mı olmuş diye ama yok öyle bir şey. Ben yıllardır Steam hesabıma giriş bile yapmıyorum. Bazıları internette "Steam Destek'e yaz, yardımcı olurlar" demişler, ben de öyle yaptım bakalım ne zaman dönüş olur bilemiyorum. 

İsmi geçen diğer iki markayla ise herhangi bir ticârî ilişkim olmadı bugüne kadar. Lidio'yu bu olayla tanıdım. Disney+'ı ise biliyordum ama herhangi bir aboneliğim, üyeliğim vs. yoktu. Ona da girip baktım acaba var mı diye ama o da yoktu. Orada gördüm ki Disney Plus adı ile çekilen 1.349,90₺ tam da bir yıllık üyelik parası imiş. Bizim paraya kıyıp da alamadığımız yıllık aboneliği birileri bizim paramızla hırsızlıkla alıyor. Disney Plus'ın ise Türkiye'de maalesef iyi bir destek sayfası yok. Steam'de yaptığım gibi desteğe yazamadım burada. Telefonla ara diyor ama o da olmuyor.




Yıllardır online alışveriş yapan biriyim ilk defa başıma böyle bir şey geldi. Birileri kart bilgilerimizi birilerine satmış. Bundan sonra daha dikkatli olmak zorundayım. Peki sizin başınıza böyle bir şey geldi mi? Geldiyse mağduriyetiniz giderildi mi? Bana önereceğiniz çözüm yolları nedir? Neler yapabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum. Bu yazıyı paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamanızı rica ederim.

Ben de yine bu mağduriyetimin giderilmesi için çaba göstereceğim ve gelişmeleri benzeri durumları yaşayanlara yol göstermesi için paylaşmaya devam edeceğim.

Bayramsa bayramınız mübarek olsun! Karşınıza hep iyi insanlar çıksın!

---------------------

Güncelleme - 1 (12.04.2024)


Dün akşam saatlerinde Enpara uygulamasından telefonuma bildirim geldi ve Lidio /STEAM Amsterdam TR harcamalarının iptal edildiği yazıyordu. Tabii ki çok sevindik ancak bunun hangi hareketime istinaden olduğunu bilemiyorum. Steam Destek'ten de cevaben mail gelmiş ve biraz daha detay sormuşlar. Param nasıl olsa geldi diye onlardan gelen maile cevap yazmadım. 

Şimdi kaldı 1.349,90₺'lik Disney Plus harcaması. Bakalım o da en kısa sürede çözülür umarım.


Tags:

Yorum Gönder

13Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Deeptone bloğunuza yorum yapamadığını hata çıktığını söylüyor. Bana iletmemi söyledi.

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle eşinizin annesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
    İnternet ve kredi kartı icat olduğundan beridir çalma çırpma işinin de seyri değişti. Bir kuruşumuş kaybolsa nasıl üzülüyoruz, kaldı ki alın terimizle kazandığımızla art niyetli birileri bir şekilde yolunu bulup haksız kazanç elde ediyor. Siz dikkat etmeseniz dediğiniz gibi kartınız tam takır olacaktı. Bu tarz durumları hiç anlamadığımdan, size geçmiş olsun demekten başka ne diyeceğimi bilemiyorum. Dilerim paranızı en kısa zamanda geri alırsınız.
    Bayramınız kutlu olsun Recep Hilmi Bey. Sizin de karşınıza hep iyi insanlar çıksın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazlı Hanım yorumunuz için çok teşekkür ederim. Paranın büyük bir kısmı geri döndü. Birazdan yazımı da güncelleyeceğim.

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun umarım yakın zamanda bir çözüme ulaşırsınız hakkınızda hayırlısı neyse o olsun hayırlı bayramlar diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı bayramlar Sonsuzluk ve Ötesi, ilginiz için teşekkür ederim...

      Sil
  4. Güncellemeyi okudum Recep Hilmi Bey. Çok sevindim. Kalanı da geri alırsınız inşallah.

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun. Umarım son kalan para için bir çözüme ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umudumu kaybetmedim ama henüz bir gelişme yok. Biraz işlerim de yoğun bayram sonrası. Hafifleyince tekrar takibe geçeceğim.

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun gerçekten de çok para. Kart bilgilerini kim nasıl satıyor acaba? Gerci hırsıza kilit olmuyor. Neyse ki bir kısmı gelmiş umarım diğer kalanı da en kısa zamanda gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalan kısmı da geldi çok şükür. Teşekkürler yorumlarınız için...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!