Vergi Cenneti Türkiye

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
2
Ülkemizin tam bir vergi cenneti olduğu konusunda herkes hemfikirdir herhalde. İktidarlar değişse de bu gerçek hiçbir zaman değişmiyor. Sağ parti de gelse sol parti de gelse bu düzen böyle kurulmuş deyip böyle devam ediliyor.

Ülkemizin vergi cenneti olduğunu eskiden beri biliyorduk zaten ancak en son dün akşam, Twitter'da da takip ettiğim Vergi Uzmanı Ozan BİNGÖL'ün twitleri ile tekrar bu gerçekle yüzleşmiş oldum ve bloga da yazmayı düşündüm. Aşağıda Ozan BİNGÖL'ün twitlerini gördükçe artık çıldırır mısınız, bir yaşınıza daha mı girersiniz, vergi cennetinde yaşadığınız için sevinir misiniz onu bilemem ama gerçekler acıtıyor nedense.



Yukarıdaki twitte de göreceğiniz üzere devlet, %150 oranında vergi koyuyor 2000cc'lik bir otomobile. Arabayı üreten bu kadar kazanamazken devlet hiçbir şey yapmadan bu kadar kazanç sağlıyor. Böyle bir durumda devlet neden "yerli otomobil" üretmeye kalksın ki? Bu kadar kazanç sağlayamayacağı aşikâr!



Telefonda devletimiz insaflı davranarak sadece %55 civarında vergi alıyor. Şükretmek lâzım o hâlde!


Az daha uğraşsak vergiyle çalışan araba icat edeceğiz ama imkanlar bu kadar el veriyor. Yazıktır, günahtır ya hu!



Ozan BİNGÖL ağlanacak hâlimizi mizaha da vurarak anlatıyor ve maalesef bizi güldürüyor. Kendisini muhakkak takip etmelisiniz. Bilgileneceksiniz.

Sizin de Twitter'da muhakkak takip etmelisiniz dediğiniz birileri var mı? Varsa yorumda paylaşır mısınız? 

Yorum Gönder

2Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!