#ErenKalpNakliBekliyor

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
4
Biraz önce aldığım bir haberle çok üzüldüm. Rahmetli annem tarafından uzaktan akrabamız olan Mustafa Eren TURGUT, eğer kalp nakli yapılamazsa maalesef vefat edecekmiş. Aslında Eren'e 1 sene önce yapay kalp takılmış ancak o da şu anda neredeyse atmıyormuş. Şu an İzmir'de Ege Üniversitesi'nde yoğun bakımda imiş. 




Bu haberle birlikte üzüldüğüm bir diğer konu ise akrabalık ilişkilerimizin çok kuvvetli olmaması oldu. Rahmetli annem hayattayken ve biz küçükken Eren'in dedesi Mustafa Amca'lara çok giderdik. Aslen onlar da Afyonlu ancak çok eskiden beri Kütahya'da yaşıyorlar. Biz de Kütahya'nın ilçelerinde yaşadık ve Afyon'a giderken uğrardık. Kıymet Yengemi, Çetin Amca'yı, Cihan Ağabey'i, Hidayet'i, Merve'yi ben ismen biliyorum ancak birbirimizi yolda görsek belki tanımayız. Sosyal medyadan takipleşiyoruz o kadar. Maalesef iletişim yolları gelişse de insanlar akrabalık konusuna eskisi kadar önem vermiyor. Yakın akrabaları ile hatta sadece anne, baba ve kardeşle yetinen insanlar var. 

Eren'i hiç tanımıyorum mesela. Babası Murat Ağabey'i de üzülerek söylüyorum ki tanımıyorum. Sadece Eren'in dedesi Mustafa Amca'yı hatırlıyorum. Bir de kızları vardı Ayfer Abla.

Kendi özeleştirimi vicdanımda yapmaya devam ederim, asıl konuya döneyim. Eren kardeşimiz için beyin ölümü gerçekleşmiş olan birinden acil kalp nakli yapılması gerekiyor. Sosyal medyanın gücünü biliyoruz. O yüzden şu anda Twitter'da #ErenKalpNakliBekliyor hashtagi ile sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Sizler de lütfen bize destek olun ve üyesi olduğunuz bütün mecralarda paylaşın. 

Ana medyadan sadece Yeni Asır konuya önem vermiş ve haber yapmış. Twitter'da da maalesef henüz TT olamamışız. O yüzden çok çalışarak elimizden gelen her şeyi yapmamız lâzım. Duânın tesirini de unutmayarak bol bol duâ edelim lütfen.

Organ bağışı hakkında Süleyman Hilmi Tunahan (KS) Hazretleri şöyle buyurmuştur:

Göz ve kan alıp vermekte mahzur yoktur. Zira eşya-yi ârıziye olup, eşya-i asliyeye tâbidir. Yani, kötüye kullanılırsa mes’uliyeti alan kimseye aittir.” [Erol, Ali, Hatıratım, s. 43]

Burada sadece göz ve kandan bahsedilmesi üstâzımızın yaşadığı devirde sadece bu iki organın nakli mümkün olmasından dolayıdır. Devamındaki cümle zâten cevaz verildiğini gösteriyor.

Lütfen bu konuda hassas davranalım ve blogcular olarak gücümüzü de göstererek Eren kardeşimize destek olalım. Ben inanıyorum ki o kalp bulunacaktır Allah'ın izniyle. Blogcu arkadaşlarım da bu konuda blog yazarak daha fazla kişiye ulaşılmasını sağlayabilir. 

Yorum Gönder

4Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Facebook da paylaştım umarim en kısa zamnda bulunur allah yardımcınız olsun

    YanıtlaSil
  2. Allah sifasını versin.İnşallah kısa bir zamanda nakil işlemi olur.
    Duyarlığınız için tebrik ederim

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!