Nilüfer Turizm ve Bursa (19.9.10)

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
12
Eski blogumlarımda yazdığım yazılar şimdi Facebook zaman tüneline düşüyor. Onları alıp kaybolmasın diye buraya ekliyorum. Aşağıdaki yazıyı da tam 7 yıl önce yazmışım. Kim derdi ki bir süre sonra Bursa'ya taşınıp Bursa'da yaşayacağım. Bu arada Bursa hâlâ en pahalı memleketlerden birisi.

*******

Dün bir arkadaşla Bursa'daki başka bir arkadaşı ziyaret etmek için Nilüfer Turizm'le Bursa'ya geldik. Nilüfer Turizm'e ve Bursa'daki ulaşım ücretlerine değineceğim bu yazıyı Bursa'dan yazıyorum.

15:15'te Esenler'den Nilüfer Turizm'in gayet lüks bir otobüsüne bindik. Koltuklar oldukça rahattı ve her koltukta da TV vardı. Ancak TV'lerde diğer firmalardaki gibi film / müzik seçme şansımız yoktu. Uydu yayını yapılan kanallar da yol boyunca toplamda 1 saat falan ancak çekti zaten. TV'yi ilk açtığınızda 2 tane yeni film başlıyor. Bir tane de klip kanalı var. Ancak çok çok kötü filmler vardı maalesef.

Nilüfer, ikram konusunda da maalesef sınıfta kalıyor. İkramlık ürünler kendi îmal ettikleri kek ve poğaçadan oluşuyor ve maalesef çok kötü bir tada sahipler. Soğuk içecek olarak ise sadece gene kendi îmalatları olan bir portakal suyu var. Sadece çayları Lipton. Hazır kahve ve şekerleri bile kendi imalatları.


Muavin seçerken çok seçici olması lâzım firmaların. Çünkü firmayı o yolculukta temsil eden bir konuma yükseliyor muavinler. Bizim muavinimiz çok sert mizaçlı birisiydi. Dikkat ettim de su dağıtılmadı. Kimse de su istemedi. Acaba çok mu korktu millet muavinden?

15:15'te başlayan yolculuğumuz Nilüfer'in sitesinde verdiği bilgiye göre 18:45'te bitmesi gerekiyordu ama 19:30'da bitti. Yollarda çalışmalar vardı o yüzden.

Bursa'ya indik ve 2,00 TL gibi oldukça fâhiş bir fiyata bilet aldık. Bir de üzerinde "Kısa mesafe hatlarında geçerlidir." yazıyordu. Kısa mesafe 2,00 TL ise uzun mesafe ne kadar acaba? Bunu da geçtik beklediğimiz otobüs yarım saatte ancak geldi. O yüzden İstanbul'u herkese tavsiye ediyorum bu konuda.


Birazdan çıkıp Bursa'nın gezilecek görülecek yerlerini gezip göreceğiz. Fırsatım olursa onları da yazarım. Dün akşamki yaşadıklarım hâlâ daha içimdeki "Yeşil Güzel Bursa" sevgisini öldüremedi.

Yorum Gönder

12Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. :) nilüfer turizm severim yaaa. yazın dondurma veriyolardı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 7 senede kendilerini geliştirmişler o zaman Deeptone. :)

      Sil
  2. Otobüs firmalarının eski hizmet kalitesi kalmadığını düşünüyorum, zaten havayolları THY ve özel şirketler yakında onlara hiç yolcu bırakmayacak kadar hızlı genişliyor. Ancak var olan müşteriyi memnun edelim gayreti çok yok, Nilüfer ile en son apar topar yapılan bir yolculuk sonrası bir daha son dedim. Sizin deneyiminiz gibi pek çok örnek var. Dönüşünüzde iyi yolculuklar diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begonvil Sokağı;

      Tam da dediğiniz gibi hizmet sektörünün çoğunda müşteri memnuniyeti lafta kalıyor.

      Bu arada 7 yıl önce döndüm zaten ben. Dikkat ederseniz eski bir yazının tekrar paylaşılmasından ibaret bir giri bu. :)

      Sil
    2. Yazınızın tarihine dikkat etmemiştim ama benim kendi gözlemim güncel. 7 yıl ciddi bir süre, pek çok şey radikal değişimler geçirebilir. Nilüfer turizm için de geçerli bu.. Hatta ben yazıyı ilk görünce bu firma kapanmadı mı hala diye bile düşündüm, tam aksi de olabilir ciddi revizyonlarla atağa kalkan çok firma var. Yorumumu güncelliyorum, tüm yolculuklarınız iyi geçsin.

      Sil
    3. Begonvil Sokağı;

      Herkesin yolculukları kazasız - belasız geçer inşallah.

      Teşekkürler...

      Sil
  3. Çocuklugumdan beri Bursaya gitmedim. Eski yazilari arada güncellemek gerekiyor 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya;

      Yolunuz düşerse bekleriz. Eşimle misafir etmek de isteriz.

      Sil
  4. Bursayı çok severim ama tüm yakınlarım içinde bir ben gidemedim.
    Malesef firmalar müşteri memuniyetini genelde 2.plana atıyorlar ve gerekli değeri vermiyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İncidenNotlar;

      Derya Hanım için olan teklifimiz sizin için de geçerli.

      Özellikle mecbur kaldığınız durumlarda hizmet sektöründe ilgi beklemeyin. :(

      Sil
  5. 7 yıl önce :D O zaman daha interneti tam anlamıyla keşfetmemiştim. 2 yıl sonra da ilk sitemi açarak daldım bende internet dünyasına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali YATARKALKMAZ;

      O zamanlar açtığım bloglar hâlâ dursaydı şimdi 7-8 yaşlarında hatta 10 yaşında bloglarım olacaktı. :( Yanarım da bunlara yanarım sadece...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!