Aslan Kükremesi

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
21

Ormanın kralı dediğimizde aklımıza gelen ilk ve tek hayvan aslan. Peki bundan aslanların haberi var mı acaba? Belgeselleri izleyince ormanların kralı olmaya lâyık olan daha kral hayvanların vâr olduğunu görüyoruz. Yoksa bu aslanlara ormanın kralı unvanını bir çocuk masalı vesilesiyle bir masalcı koydu da biz hepimiz de bu masala kandık mı acaba? Neyse böyle şeyler yazıp da aslanların dikkatini çekmeyelim. Baksanıza adamların kükremesi 8 km öteden bile duyuluyormuş. Yerin kulağı vardır, benim bu yazdıklarımı duyarlar / okurlar bir yerlerden de kükreyiverirler bana. :)


8 km mesafede bir aslan olup olmadığını bilmiyorum. Bursa'da olsaydık oradaki aslan abimiz bize yakındı ama hiç kükrediğini falan duymadık. Sabah - akşam, yaz - kış yatardı bu aslan abimiz. Nasıl kralsa artık! İnsanlar aslanı görmek için birbirini ezerdi. Sebep? Ya hu görünmüyordu da ondan. Sürekli bir yerlerde pinekliyordu bu aslan abimiz. İnsanlar da acaba nerede diye yarım saat boyunca camekandan onu arardı. :)

Bu arada ecnebîlerin deyimiyle bu Bursa Zoo'dan bahsetmişim 1 yıl önceki yazımda. Aslında Bursa Zoo'dan değil de oranın otoparkından. Yazı içi link vermiş olalım diye onu da şuraya ekliyorum. Tıklayın, okuyun ha!

Eskişehir'de de küçük bir hayvanat bahçesi var. Buraya taşınmadan önce gezmeye gelmiştik ama içinde aslan var mıydı hiç hatırlamıyorum. Bu arada biz Uşak'tan Bursa'ya taşınmadan önce Bursa'ya gezmeye gitmiştik; Bursa'dan da Eskişehir'e taşınmadan önce Eskişehir'e gezmeye gelmiştik. Her gezmeye gittiğimiz yere taşınıyoruz. Acaba nereye gezmeye gitsek de taşınsak üçüncü defa? Önerilerinize açığız efendim! :)

Bir aslan kükremesinden girdik saçma sapan bir şeyler yazdık. Blog yazmak da böyle bir şey herhalde. Serbest stil yazıp geçiyorsun. Ha serbest stil yazıyoruz diye yazım kurallarına, noktalama işaretlerine vs. de dikkat etmemek olmaz. Orası kırmızı noktamız efendim!

Siz hiç aslan kükremesi duydunuz mu? Belgeselde veya videolarda değil de canlı canlı duydunuz mu? Ürkütücü olduğunu söylüyorlar duyanlar ama ben hiç duymadım. Aslında ben Güney Afrika'da sadece aslanların olduğu bir ormana da gitmiştim. Yoksa gidecektim de gidememiş miydim ya hu?! Bak, şimdi hatırlayamadım. Bazen size de oluyor mu? Net hatırlamanız gereken bir şeyi hatırlayamıyorsunuz. Sanki geçmişin o kısmı tamamen hafızanızdan çıkmış gibi. O yüzden şu fotoğraf vs. güzel iş ama o zamanlar ben sevmezdim. 2008'de 3 aylığına Güney Afrika'ya gitmiştim ama çoğu şeyi hatırlayamıyorum. 

Neyse çok uzattık ufacık meseleyi de. Alt tarafı aslanın kükremesi 8 km öteden duyulur diyecektik. Şimdi aslan vaaaarr, aslan var. Her aslan da yani...

:)

Ha bak unutmadan her yazımı ufak bir şiirle taçlandırma niyetim vardı. Onu da müsadenizle gerçekleştireyim:

Aslan kükremesi duyulurmuş 8 km öteden,
Aslı var mı? Sorun, öğrenin Goethe'den,
ReHiTuHodja bitirsin şu yazıyı tez elden,
Gına geldi onun saçma sapan şiirlerinden...

Bu yazımı beğendiniz mi? Eğer beğendiyseniz İngilizce olarak kaleme aldığım HodjaEffendi bloguna ve Forum'a da beklerim. Ayrıca beni Twitter ve Instagram'da da @rehituhodja kullanıcı adımla takip edebilirsiniz. 

Yorum Gönder

21Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Çocukken Bursa'da hayvanat bahçesine gitmiştik sınıfça. Hepimiz en çok aslanı merak ediyorduk. :) Endamlı ve gür sesli olunca ormanın kralı demişler galiba. Bense kurtlara daha yakıştırıyorum bu unvanı. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurtlar sinsidir ya. Kurttan önce lâyık olacak daha farklı hayvanlar var bence. :)

      Sil
  2. Kaplanlar çok sever volta atmayı. Camı tıklatanlara aldırmaz bile.

    Güney Afrika'daki hizmetlerin ilk zamanlarıydı. Ben üniversitede iken gitmiştim. Üzerinden 14 sene geçmiş. Oradaki hizmetler de her yerdekiler gibi inkişaf etti maşallah. Güney Afrika, diğer Afrika ülkelerine nazaran imkanların daha geniş olduğu bir ülke. O yüzden bahsettiğiniz manzaralarla açıkçası karşılaşmadım ben.

    YanıtlaSil
  3. Selahattin Duman yazılarına benzemiş abi. Bol mizahlı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu Selahaddin DUMAN yakıştırmasını daha önce biri daha yapmıştı sanki. Ben tanımıyorum bu idolümü ama. Gidip bakayım en iyisi.

      Sil
  4. Yazıyı okudum da beynim çorba oldu, şimdi duyuluyor mu duyulmuyor mu? :D
    Gezmeye İstanbul'a gelebilirsiniz bekleriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'a gezmeye de geldik de bir türlü orası nasip olmadı ama bu saatten sonra olmasın artık. Eşim tekrar Bursa'ya dönmeye daha sıcak bakıyor. :)

      Sil
  5. Eğlenceli bir yazı olmuş, yazdığın şiiri okurken, sanki sen sesli okuyormuşsun da ben dinliyormuşum gibi oldu desem yalan söylemiş olmam. Hiç kükreyen aslan duymadım, gelsin bir de şehir hayatında kükresin bakalım kralımız sesi kaç km öteye gidebilecek :) He bir de aslan mı arslan mı? Doğrusunu elbet biliyoruz ama bu arslan da nereden çıkmış ya hu, bununla ilgili bir yazı bekliyoruz efendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftasonu geldiğinde okuyayım ben sana şiirlerimi kardeşim. :)

      Şehir hayatı bizi bezdirdiği gibi aslanı da bezdirmiş. :)

      Arslanı da kabul ediyor TDK. Nereden gelmiş bir araştırmak lâzım.

      Sil
  6. Ah, ver leões por aqui só em zoológico e já vi duas vezes,
    eles são impressionantes, não é? Em uma dessas vezes o leão rugiu e todo mundo parou pra olhar pra ele, o som do rugido é realmente alto , chega a assustar.
    Beijos nas bochechas! 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I also saw them however they didn't roar when I near them.

      Thanks for stopping by and commenting. :)

      Sil
  7. nat geo wild kanalında aslanları keyifle izliyorum, bir de timsahlar ile balinaları :) canlı kükremelerini duymadım, zoo larda görsem de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zoo'lardakiler yazık benlikleri elinden alınmış olanlar. :(

      Sil
  8. Ben hiç Hayvanat Bahçesine gitmedim. Küçüklükten beri bir anti-sempatim var. Sokak hayvanları dışında farklı bir hayvan da görmedim. Yazınızın dilini çok sevdim. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yazı stilimi beğendiğiniz için. :)

      Sil
  9. Bende 8 km uzaktaki sesi duyacak kulak yok hocam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kulak bende de yok ama aslan kardeş ben yine de duyururum diye iddia ediyor. :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!